Wie gingen u voor

Blijf bewegen
Bewegen is belangrijk, ook als je een chronische ziekte als multiple sclerose (MS) hebt. Eén van onze klanten deelt hieronder zijn ervaringen over sporten in een groep met een chronische ziekte en hoe dit hem helpt in zijn dagelijkse leven. Beweegcentrum Twente kan hierin een rol spelen.

Sporten met een chronische aandoening
Als ervaringsdeskundige geef ik graag mijn bevindingen weer over het nut van bewegen in groepsverband onder begeleiding van een bewegingsagoog (biedt sport- en bewegingsactiviteiten aan). Al ruim 22 jaar heb ik multiple sclerose en merk ik elke dag hoe belangrijk het is om in beweging te blijven en functietraining toe te passen. Soms doe ik niet mee, omdat ik me niet lekker voel. Maar dan ga ik ernaar toe voor de persoonlijke contacten. Op dit moment doe ik één keer in de week aan fitness en twee keer per week Neurogym (bestaande uit cardio -en balans oefeningen). In groepjes van vijf personen, die soortgelijke problematiek hebben, werden wij begeleid door de bewegingsagoog. Door zijn gedreven en enthousiaste begeleiding was het uurtje zo voorbij. Nu ben ik volop in beweging, gebruik ik mijn rollator alleen voor de langere afstanden en kan ik zelfstandig mijn dagelijkse activiteiten uitvoeren. Dat heeft sporten mij gebracht.

Meer informatie over sporten bij Beweegcentrum Twente? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.